English
cesky

Kontakt

info@huculclub.eu

2011

Podzim - zima 2011

flag19.12.2011
Včera byla Cinie na vánočních parkurech v Troji a celý parkur čistě prošla. Bohužel ne dost rychle, takže se neumístila. Ale i tak je dobré, že dokázala reprezentovat Hucul Club.

mezera 

Rhodos1-t

V úterý 13.12. jsme odvezli hřebečka Rhodose od maminky Cikády (v Českých Budějovicích v zemědělské škole) na Zmrzlík. Tady jsme odebrali ostatní 3 letošní hříbata maminkám a udělali jsme školku. Hned se skamarádili a jsou parta a maminky jim ani moc nechybí. Snad jim to vydrží.

 

mezera 

flag 10.10.2011
9. října uvedla Česká televize  v CT2 Ralf-tv-tpořadu Vzkaz čtvrt hodinový medailon Ralfa, zakladatele TISu a Hucul Clubu, "Vzkaz Otakara Leiského". Ralf hovoří o Hucul Clubu, ochraně přírody, a nutnosti morálního vztahu k přírodě a planetě. [Úvodní stránka programu s odkazem k videu zde]

 

 

mezera 

hand 28.9.2011
Na výstavě Kůň 2011 v Lysé nad Labem si diváci přišli na své, bylo krásně a koně se líbili. lysa2011-t[Další obrázky (by Klára) zde].  Představili jsme naše klisny a hříbě s následujícím komentářem.

mezera 

hand  19.9.2011
UFOvytah-t
Dnes jsme se zúčastnili s huculem Ufounem divadelního představení pro nemocné děti v Motolské nemocnici. Divadelní soubor TY-JÁ-TR zde sehrál klasickou divadelní hru Fidlovačka, ve které vystoupil i živý kůň. Největší obdiv si však získal Ufo svojí jízdou výtahem. Tím zaskočil i zkušený lékařský team. [Obrázky zde]

Léto 2011

flag   O víkendu 23. - 25. září budeme  v Lysé nad Labem na výstavě Kůň 2011. Bude tam klisna Aida od Mirka Fencla a Fortuna s hříbátkem Robinzonem. Doufáme, že se budou líbit.

hand  30.8.2011
Na puťáku v posázaví (foto). Klára měla svoji klisnu Angie, která opravdu není tak docela hucul a Meg jela na Citadele, které naopak je huculská klisna z genového zdroje. Jely přes Cukrák k Benešovu a pod Blaník a odtud do Ledče nad Sázavou a pak až ke Kutné Hoře do Zbraslavic. To vše zvládly za 3 dny (víc než 160 km) s plnou bagáží, spacáky a karimatkami! U babičky pak trochu odpočinuly a podnikly několik kratších výprav a pak se vydaly zpět zpět kolem Jevan a Velkých Popovic, přes dálnici, Vltavu a Berounku domů. Bylo to "jen" něco málo přes 100 km, také za tři dny. Dívky si to prý moc pěkně užily a obě klisny se vrátily v naprostém pořádku a bez nejmenších problémů. Všechny čtyři si zaslouží náš obdiv!

hand   10.7.2011
Po nějakých snad deseti letech se huculové tuto sobotu, 9.7. zúčastnili závodů ve vytrvalosti [foto zde]. Vyrazili jsme s klisnami Citadelou a Arnikou No49-tdo Borotína u Tábora a přihlásil se do soutěže stupně Z na 40 km (2 kola cca 22 km).
 Arniku jela Lenka Littmanová a Citadelu Klára Saláková (ostatně jsou na fotkách k poznání). Servisní tým pro obě zajišťoval Leša s autem a Monča a pes Čenda. Bylo příjemné, že nás s huculy všichni vítali a fandili nám. Hucul Club je v Čechách ještě stále v endurance pojmem a to samozřejmě potěší. Aby toho potěšení bylo ještě více, podařilo se Kláře s Citadelou svoji kategorii vyhrát. Lenka s Arnikou pak skončila v téže kategorii bohužel až na posledním (pátém) místě, ale to nám radost nemohlo zkalit. Arnika prostě zatím nemá dostatečnou kondici a byla to pro ni spíše tréninková jízda. Také po prvním kole taktak prošla veterinární kontrolou, zatímco Citadela to měla takříkajíc "na háku".
 Byly to vydařené závody, celkem ve všech kategoriích se zúčastnilo více než 50 koní a byla to pohoda. Radost z vítězství naší klisny to jen podtrhla. Doufáme, že nebude trvat dalších deset let, než se zase někam vypravíme.

 

SnezkaMain-t                  Vystoupili jsme (s huculy) na Sněžku !

              podle programu, ve středu 6. července po poledni.

Hucul club Praha  - Zmrzlík, průkopník světové záchrany Huculského koně a zakladatel hipoterapie v ČR, poskytl své čistokrevné koně k propagační jízdě z povodí Labe – Lysá nad Labem, k jeho pramenům v Krkonoších a na Sněžku.
 
Western club Lysá nad Labem, organizující tuto expedici za podpory KRNaPu, chce s Huculem – horským plemenem u příležitosti nadcházejícího  40. výročí založení Hucul clubu, symbolicky zdolat nejvyšší horu v ČR Sněžku a podpořit tím chov a záchranu Huculského koně.  
[Dalsi fotografie z expedice zde]
 

Už  proběhlo a není aktuální, leč chceme uchovat na  památku:

krtinyzvadlo2011

6.7.2011
Na Sněžku putovaly huculky Babeta, Tajga a Aida, šest dnů po vlastních kopytech. Ušly dvě stě kilometrů z Lysé nad Labem, kde mají domovskou stáj. "Touto akcí chceme připomenout, že horský kůň dokáže zdolat i poměrně nepřístupné hory. Sněžka je pro nás takovým mýtickým cílem" cituje Lešu Česká televize.

hand  3.7.2011
 2.7.  jsme slavnostně pokřtili naše letošní hříbátka. Křtiny za účasti asi 70 hostů se uskutečnily na jízdárně a na louce nad ní. krtiny2011-t
Nejprve byl v nepřítomnosti na dálku pokřtěn hřebeček Rhodos, který je s maminkou Cikádou v Českých Budějovicích. Poté byl pokřtěn hřebeček klisny Jabloňky, kterou máme zapůjčenou a její majitelka také byla hřebečkovi kmotrou. Dostal jméno Rozmarýn. Druhý na řadu podle věku přišel hřebeček od klisny Fortuny, jemuž byl kmotrem Fanda Kučera a vybral mu jméno Robinzon (Robin). Na závěr pak své jméno obdržela klisnička, dcera Gaiy, jejíž kmotrou byla herečka Rozita Erbanová. Je tedy jasné, že kobylka dostala jméno Rozita.

Téhož dne také už začal letošní tábor a všichni se radují, jen počasí je smutné a deštivé. Dětem na táboře to ale nevadí.

mezera 

hand  3.6.2011 
 V Na Den dětí brzy ráno - tedy 1. června - porodila klisna Gaia naše poslední letošní hříbě (na fotkách ta s tmavou maminkou). Tentokrát je to klisnička a je moc krásná a čilá. Ať je pro ni každý den svátkem!
Na dalších fotkách je
Fortuna s hřebečkem, kterému už bude týden.

mezera 

hand  29.5.2011
V noci na 26.5. se mamince Fortuně narodilo hříbě. Je to další hřebeček, hnědáček, a tentokrát je otcem náš plemenný hřebec Ryn. Při jeho zrození padal příjemný a životodárný májový deštík, tak ho jistě čekají bujné zelené louky a pastviny.

 Bratranec nového hříbátka - hřebeček klisny Jabloňky - byl už podruhé venku na pastvině a náramně si to užívá. Seznámil se i  s "tetama" ze stáda a moc ho zajímají.  Je z něho už pěkný koník a jsme zvědavi, jakou bude mít nakonec barvu. Teď je hnědák, ale se světlou srstí naspodu těla a s nádechem do popelava. Jeho otec je opět, stejně jako u Rhodose, hřebec 2658 Oušor Míša. Také se jednalo o inseminaci.

 Několik - tedy přesně 3 koně z Hucul Clubu se zúčastnili minulou středu 18.5. westernové jízdy Prahou. Pořádala ji agentura jako propagaci nového filmu Western Story, který byl natočen ve westernovém městečku v Boskovicích u Brna. Do Prahy film symbolicky přivezl Ponny Expres a průvod asi padesáti cowboyů ho doprovodil až do Slovanskéího domu, kde byla pražská premiéra. Poté se všichni jezdci, trapeři a další westernem "postižení" sešli večer na Císařském ostrově v Troji, kde byla oslava, raut a promítání nového filmu. Fotky jsou a hlavně budou (snad brzy) na
http://picasaweb.google.com/huculclub , odkaz na video zde.

mezera 

hand  22.5.2011 
Kobylce Jabloňce, kterou máme půjčenou, se 22.5. brzy ráno narodilo hříbě - krásný tmavý hřebeček. Na fotkách je tak asi 5 hodin po narození. Bude mít také jméno od R, jako všechna letošní hříbata. Narodil se do nádherné slunné neděle, tak ať se na něj sluníčko usmívá celý život. Nedělňátka prý jsou šťastná.

  mezera

hand  15.5.2011
Hřebeček, který se v sobotu ráno 23.4. narodil v Českých Budějovicích v zemědělské škole naší  kobylce Cikádě (foto na začátku stránky)  už má i jméno -  Rhodos. Připomene nám tím jeden ze sedmi divů světa. Jsou mu teď 3 týdny a je prý úžasný. Klisna byla připuštěna inseminací, otec je hřebec Oušor Míša z Tlumačova.

mezera 

Hcup2011              1. Ročník Hucul Cup
v sobotu 14. 5. 2011 v areálu Hucul Clubu Zmrzlík se vydařil znamenitě, i počasí nám přálo.  Obrázky ze závodů si můžete prohlédnout zde. A do příštího ročníku přejeme všem jezdcům i koním  hodně štěstí a nových znalostí !

 

 

     mezera                           

 

flag           Putování s Huculy
               18. - 20.6.2011
Uskuteční se třídenní putování v sedle huculských koní okolím Dolní Berounky. Spát se bude ve stanech(vlastních), strava je zajištěna. Jako zodpovědné osoby  jedou: Klára a Lenka =o)
Přihlásit se a zaplatit nevratnou zálohu 500,-  Kč můžete nejpozději do 20.5. 2011.
Celková cena je 3000 Kč.
Pro více informací pište na
ccitadela@seznam.cz

  mezera
 

Zima 2010-11

bell2  13.2.2011  Kvalitní drcená pšeničná sláma z maďarských rovin. Bezprašné zdravé stelivo-tstelivo, průměrná spotřeba 1,5 - 2 balíky za týden, cena za balík je 165,- Kč, při větším odběru 160,- Kč. Dodávka přímo do stáje. Máte-li o toto stelivo zájem, napište si k nám o další informace.

                           mezera 

(20.2.2011) "Nekrást musí být zase normální"
Nedávno jsem dostal e-mail, ke kterému byla připojena příloha s tímto názvem a v ní komentář Tomio Okamury, který mi promluvil z duše. Asi ani při nejlepší vůli bych to lépe nedokázal říci. Nechci na našich stránkách propagovat nějaké politické názory ani rozpoutávat polemiky o ekonomice této země, natož pak jakkoli agitovat. Chci jen podpořit pohled na svět za použití zdravého rozumu. Vždyť kdyby se snad podařilo prosadit tento pohled na státní (obecní, krajské) peníze a hlavně na hospodaření s nimi, třeba bychom i my a především naši koně a ti, kdo je užívají pro zdraví a radost, z toho měli užitek. Přinejmenším bychom snad nemuseli každého půl roku jednat s novým ministrem, náměstkem či jiným "odpovědným" úředníkem a znovu a znovu vysvětlovat už mnohokrát vysvětlené a žádat o peníze na projekty, třeba pro postižené děti na hipoterapii, které jsme už mnohokrát předložili a které jsme už ku prospěchu všech mnohdy úspěšně uskutečnili.
Proto jsem si dovolil  komentář pana Tomio Okamury dát na naše  stránky a upoutat na něj vaši pozornost. Snad vás zaujme stejně, jako mě. Píše se tu například:

“... Každá firma i stát má pokud možno hospodařit ze svého a půjčovat si jen na investice. Stejně tak musí dohlížet na to, aby se peníze nerozkrádaly nebo nevyhazovaly oknem na nesmyslné projekty....
... Je to přece normální. Kdyby se stalo, že šéf mé kanceláře rozháže peníze určené na výplaty za nesmyslé zbytečnosti nebo za předražené nákupy (neřkuli, že by je přihrával za provize kamarádům), tak si neumím představit, že bych zaměstnancům řekl : Smůla, na výplatu není. V prvé řadě bych žádal náhradu škody po tom, kdo ji způsobil. Šílené je, že tahle jednoduchá a základní odpovědnost ve světě politiky a veřejné správy neexistuje. Konkrétní lidé jménem státu hospodaří s miliardami jako bybyly jejich. Když ale přijde na lámání chleba, odpovědnost za peníze, často vyhozené oknem, nenese vlastně nikdo. Krade se všude, jen u nás to není ostuda
." ....
Celý text zde.

mezera


1.1.11 vstoupil Hucul Club do 39. roku své existence. Podle všech náznaků by rok 2011 měl být poněkud jiný, snad lesaontv-ti příznivější, než ten uplynulý. Podle astrologů bude nadcházející rok ve znamení úklidu a vyčištění všeho, co pod povrchem kvasilo a bublalo vloni, hledání nových cest a při dostatečné zarytosti i příznivých změn. Rozvraty, nesváry a nepříjemnosti z minula mohou být překonány, je však nutné tomu věnovat hodně úsilí a cílevědomosti. Bude to rok, v jehož průběhu začne energie opět proudit příznivými cestami a my rozhodně chceme být u toho. A začali jsme hned v neděli 2. ledna natáčením pro zpravodajství ČT 1.

mezera 

flag  20.1.2011  Od 1 března jsme zavedli  permanentku "rajtenku", na 10 hodin za 3990,- Kč, platnou 6 měsíců od  zakoupení.

mezera

  bell2  20.1.2011  Nově: Nabídka ustájení - viz Inzerce.

mezera

hand   19.1.2011
Rozhovor pro Učitelské noviny, který Leša poskytl v pondělí 17.1.2011

mezera

hand  9.1.2011
Redaktorka Barbora Strňáková s kameramanem a zvukařem natočili celé stádo huculů na Zmrzlíku a k tomu i povídání, ukázku hipoterapie s nemocnou Karolínkou i portréty některých našich hřebců. Hned večer v Událostech se objevila krátká zpráva o Hucul Clubu a trochu delší reportáž je k vidění ze soboty 8.1.2011 v magazínu "Z metropole". Reportáž České televize ze Zmrzlíku, s fotografiemi i samotným video záznamem je teď na jejich webové stránce, s titulem "Češi pomohli zachránit huculy před vymřením".

mezera

bell2  Napsali nám, že je na prodej: "Valach 8let, hucul  -  detaily na nově zřízené stránce Inzerce, klikněte si v liště.

mezera

TrojaVánočních parkurů na Císařském ostrově v Troji se zúčastnili 3 naši huculové. Ostudu rozhodně neudělali, Citadela dokonce v paralelním parkuru obsadila 4.místo. [Fotografie zde]

mezera

Copyright Hucul Club 2009 -2017

[Z novinek] [2017] [2016] [2015] [2014] [2013] [2012] [2011] [2010] [2009]