English
cesky

Kontakt

info@huculclub.eu

2012

oslava-po1

zvadlo40let

Léto 2012

hand 10.8.2012
Po úspěšném ukončení 2.turnusu tábora jsme uvítali na Zmrzlíku mezinárodní tým pomocníků - účastníci se sjeli z míst od Norska přes Anglii a Nové Mexiko po Libanon. Pořádá  International People´s Project - součast organizace CISV International (www.cisv.org). Projekt má vlastní webové stránky, včetně fotogalerie, na http://czechipp2012.webnode.cz/ . Přejeme jim příjemný pobyt a hodně užitečně vykonané práce.

mezera_1

hand  26.7.2012
V červenci se uskutečnila dvě dobrodružná putování s huculy. Leša ohlásil, že všechny dámy "dorazily a jsou živé a zdravé, a to myslím Kláru, Markétu i všechny 3 klisny. Na koních je vidět, že se neflákali a netloustli někde za Prahou, holky mají dálku v očích." Ujely 690km, v rozmezí obvykle 30-55km za den!
Mirek Fencl a spol. zas úspěšně absolvovali cestu z Lysé za krásami Kokořínska.

Účastníci obou akcí nám napsali, a dodali i obrázky:

krusne2012 Markéta: "Letní putování se opravdu vydařilo! Na měsíční cestu se vydaly Klára a Markéta s třemi koňmi: dvěmi huculskými kobylkami Irmou a Cinií a Klárčinou Angie. Ze Zmrzlíku vyrazily směrem na Smečno odkud jely dál na sever přes České středohoří až do Krušných hor. Odtud jely přes hřebeny a Německo až do Jáchymova, kde se na pár dní zastavily u příbuzných, aby načerpaly nových sil; holky užily sprch a koně přichystané pastvy .
 Protože kobylky překvapily svou rychlostí, dorazily do Jáchymova o tři dny dřív, než bylo naplánováno, a proto se holky rozhodly pozměnit trasu a na cestu zpět vyrazily oklikou přes Aš. Cesta zpět sice ubíhala za špatného počasí a dešťových přeháněk, ale koníci byli po celou dobu neuvěřitelně odvážní a vytrvalí a pokračovali v cestě i přes veškeré nepohodlí, které přineslo jak počasí, tak i obtížný horský terén, který by nezdolal ledajaký kůň. Nakonec začaly kilometry přes Slavkovský les a Křivoklátsko ubývat, a tak skupinka po měsíční cestě šťastně dorazila zpět do Prahy, kde je čekal vytoužený odpočinek."

Kokorin2012-t Mirek: "Jako každý rok jsme i letos vyrazili s našimi koňmi z Lysé nad Labem na letní putování za krásami naší přírody.
Tentokrát jsme se rozhodli pro Kokořínsko a stálo to za to, protože tam je skutečně krásně a možnosti vyjížděk a výletů jsou nevyčerpatelné. Celkem jsme byli v sedle devět dní a urazili jsme přibližně 260 km. Kokořínská údolí, skály i lesy nám připravily spoustu překážek a překvapení ale všichni jezdci i koně vše ve zdraví a dobré kondici zvládli.”

mezera_1

flag Také 1. turnus tábora se vydařil ku všeobecné spokojenosti a nadšení účastníků, i počasí bylo celkem příznivé až na vedra, která panovala první týden. Bouřky přicházely hlavně večer a v noci. (Sklizni sena to moc nepřálo, ale povedlo se úrodu dostat domů za sucha.)
Minulý týden byl intenzivní zejména pro pacienty, kteří v Hucul Clubu užívají hipoterapii. Lenka Sobotková jim byla k dispozici od rána do večera a všichni malí i velcí byli tuze spokojeni. Povedlo se i posezení u ohýnku. Jen počasí mohlo být lepší, bylo dost zima a většinou pod mrakem a déšť. Ale ukázalo se, že na koních počasí tak moc nevadí, někdy je horko horší.
V sobotu přijely děti na 2. turnus  tábora. Začal tradičně v sobotu. To ještě pršelo a zima byla až hnusná (někde na Šumavě nebo kde prý dokonce lidi škrábali led z předních skel na autech), ale neděle už vypadala úplně jinak, sluníčko se vrátilo a tak se mohl uskutečnit i zahajovací táborový oheň.

mezera_1

hand  21.7.2012
Aktualizována Fotogalerie - nejnovější brázky z Hucul Clubu nyní pro zjednodušení umísťujeme na picasawebu.

mezera_1

hand  27.6.2012
Začátek prázdnin je na spadnutí a vrcholí přípravy na první tábor. Děti se sjedou v sobotu a jistě se mají na co těšit

V neděli 24.6. uvedla pořad o našich huculech
Toulavá kamera ČT. Stojí za prohlédnutí - v archivu zde.

putJun2012 Klára oživila tradici
putování s huculy a o minulém víkendu se spolu s Madlou a několika odvážlivci z řad našich příznivců vydaly na trail ze Zmrzlíku do Klínce. Bagáž jim vezlo doprovodné auto. Počasí přálo a všichni se vrátili v pořádku, unavení a spokojení.

KrusStart Další fotky jsou z tohoto úterý, kdy Klára  a Markéta sbalily své věci do sedlových brašen, ostatní vybavení naložily na soumara a vyrazily z farmy na Zmrzlíku s velkým plánem dojet do Krušných hor a navštívit na koních Německo. Když vše dobře půjde, vrátí se za měsíc. Tentokrát vše bez doprovodu aut a předem zajištěných noclehů a tábořišť. Popřejme jim hodně štěstí a držme jim palce, aby se vše vydařilo!

mezera_1

flag  9.6.2012
krtiny2012-t
Křtiny hříbat 3.června se náramně vydařily! [Viz foto] Další jsou k nalezení zde - druhá půlka programu. Zvlášť oceněná byla mimická scénka, kde Madla předváděla klauniádu, kterak stopuje jezdce se soumarem a snaží se na neosedlaném soumarovi odjet.  Moc podařené a Madla výborný komik.
Nástup hříbat byl monumentální - maminky byly spořádaně přivedeny, ale hříbata se přihnala jako stádo, o maminky se vůbec nestarala a jen si hrála sama mezi sebou po celé jízdárně. Byl pak jeden okamžik, ale nevím, který  diváci ási sotva stihli postřehnout, kdy se miminka rozdělila ke svým maminkám, aby si trošku cucla. Ale ta společná chvilka trvala asi 3 vteřiny. Takže samotné křtění u některých jedinců muselo proběhnout "v zastoupení" tedy tak že pokřtěn byl symbolicky kmotr, protože hříbě se nepodařilo udržet na místě. O to to bylo veselejší.

              Koně a kmotři - 2012:
        MATKA        Hříbě           Kmotr(a)
        -----------------------------------------------
        ARNIKA      „Sněženka“  Klára
        CITADELA „Sirius“         Iva
        EVA            „Sirael“          Leša
        UNCE         „Saturn“        Johanka - vítězka soutěže
        VÍLA            „Safír“           Bětka

mezera_1

 2. června - jízda huculských koní k myslivně Král, na oslavu 150 let Sokola (viz níže), foto zde

mezera_1

flag 7.4.2012
V úterý 3. dubna se klisně Víle narodil hřebeček. Je to letos poslední očekávané hříbě, je velký a má bílou zadní nohu. Bohužel, protože jeho tatínek je nepříbuzný hřebec od pana Petera z Dubové hory a tak by se docela hodil jako nová krev.

mezera_1

flag 12.3.2012
V sobotu 2. června pořádá TIS slavnostní pěší pochod a jízdu čestné huculské hlídky na paměť 150. výročí založení Sokola a 40. výročí vzniku Hucul Clubu TISu k hájovně Král u obce Svatá na Křivoklátsku, kde v r. 1862 zformulovali zakladatelé Sokola Dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner ideové a organizační principy naší proslulé tělocvičné a výchovné organizace. Zástupci TISu položí k historickým pamětním deskám před hájovnou květinovou výzdobu a ve 12 hod pronesou krátké vzpomínkové projevy a rozdají PAMĚTNÍ LISTY účastníkům. Volně přístupné všem zájemcům.

mezera_1

 

Zima - jaro 2012

 

hand9. března uvedl český rozhlas v pořadu Tandem Jana Rosáka půlhodinový rozhovor s Ralfem. Dozvíte se v něm o prvních začátcích Hucul Clubu i o tom, co jim předcházelo. [Odkaz na archiv vysílání zde].

mezera 


flag V cyklu besed a přednášek Nové milénium (s obrazovým doprovodem)
TIS pořádá:
Středa  4. dubna 17 hod: Jan Marek: SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ VE VZTAHU K PŘÍRODĚ

Středa  2. května  17 hod: RNDr. Václav Petříček, CSc
BÝVALÉ VOJENSKÉ PROSTORY – MINULOST, SOUČASNÝ STAV A VÝHLED DO BUDOUCNOSTI

Středa 6. června  17 hod: RNDr. Ivana Trpáková, RNDr. Pavel Trpák
NAŠE CESTY A STOPY KRAJINOU

  mezera


flag
  6.3.2012
 Z dnešní noci z 5. na 6. 3. máme zase nové koňátko - hřebečka od klisny UNCE. Tatínek, to už je tradičně Ryn.

mezera 

flag  27.2.2012
 V pátek 24.2. kolem 6. hodiny večer se klisně EVĚ Evina-filly-tnarodila krásná klisnička, také po RYNOVI. Je úžasně vyvinutá a má perziánovou kudrnatou srst! Pár dalších obrázků zde - je na nich kudrnatá holčička od Evy a hladký světlejší kluk od Citadely.

mezera 

flag  15.2.2012
  Citadely-colt-tDalší hříbátko se narodilo včera ráno, 14.2.2012 mamince CITADELE. Je to kluk, má strašně dlouhé nohy a neví co s nimi. Tatínek byl opět RYN.

mezera                              

   flag
12.2.2012
Narodilo se nám první letošní hříbátko, dnes 12.2.2012! Ještě nevíme, jestli je Arnika-foal-tto kobylka, ale všichni myslíme že jo. Jenže maminka ARNIKA je z toho tak vyjevená, že k miminku nechce nikoho pustit! Dokonce ani moc nechce, aby hříbě pilo, protože ho v tu chvíli nemá u nosu. Však se to zlepší, až si zvykne.  Otcem byl náš hřebec RYN.

                                   

mezera
flag  1.1.2012
 Tak je tu ten Nový rok
.
Loňský rok nestihl splnit všechna očekávání, která jsme do něj před rokem vkládali. To tedy bude muset přijít až v nadcházejícím roce, kdy Hucul Club oslaví 40 let svého trvání a já pevně  věřím, že rok 2012 nám všem přinese úplně jiné zkušenosti a že štěstí se k nám zase vrátí. K tomu nám i všem našim příznivcům přeji hodně síly a odvahy.(
celé novoroční ohlédnutí zde)

  mezera

Copyright Hucul Club 2009 -2017

[Z novinek] [2017] [2016] [2015] [2014] [2013] [2012] [2011] [2010] [2009]