English
cesky

Kontakt

info@huculclub.eu

2015

(ještě ) starší “novinky”/archiv od r.2009

hand   Rok 2015

Hucul club vám přeje příjemné a klidné prožití vánočních svátků a ničím nerušenou pohodu mezi těmi, kdo jsou vám nejbližší. A kdyby vám náhodou bylo smutno, přijďte se za námi podívat, na farmě jsme Vánoce–ne-Vánoce ;)
   Click   
PF 2016

mezera_1

V pátek 18.12. jsme "vypustili do světa" dalšího z našich odchovanců, čtyřapůlletého valáška Rhodose. Od nynějška bude doma v Drchkově u Slaného, kde se bude věnovat westernu. Doufáme, že ho to bude bavit a že bude dělat svým novým majitelům dlouho radost! Pro vážné zájemce, ještě stále máme v nabídce 3,5 leté hřebečky Safíra a Siriuse a valáška Saturna!

mezera_1

Děkujeme, že stále myslíte na naše koníky! Zima sice zatím neudeřila v plné síle, ale přesto si naši koníci rádi užijí zpestření jídelníčku, které jim obstaráváte vy, naši příznivci a přátelé, ve formě sušeného pečiva. Díky vám máme stále pro koníky plno odměn po práci, něco na zub pro zahřátí, když teploty klesnou o něco níže, anebo aktuálně vánoční oběd. Moc si toho ceníme a doufáme, že nám zachováte svou "pečivovou" přízeň i nadále!

chleb

mezera_1

HCflagTransp-t1 Ve čtvrtek 19.11. 2015 oslavil své životní jubileum 90-ti let zakladatel Hucul clubu a jeho mateřské organizace TIS, Otakar Leiský, mnohými z nás přátelsky oslovovaný Ralf. Ralf je průkopníkem ekologické výchovy, záchrany huculského koně a hipoterapie nejen v tehdejším Československu a díky jeho celoživotnímu úsilí, které nepřestává ani v současnosti (o maličko víc si o tom můžete přečíst v úvodní zdravici z oslavy zde), se můžete i dnes nejen u nás na farmě setkat s tak úžasnými koníky, jako jsou huculové. Do devatesátky vkročil jako vždy pln elánu a v jeho věku obdivuhodné energie, kterou rozdával i na oslavě, kterou mu jeho rodina uspořádala na lodní restauraci Kristian Marco. Popřát mu přišli především zasloužilí členové TISu, členové Hucul Clubu a jeho rodina a všichni si užili společně příjemný večer. Doufáme, že s námi Ralf ještě dlouho vydrží v tak výborné kondici a věříme, že i nadále jeho život a práce budou inspirací současné i nadcházející generaci. Všechno nejlepší! A pokud by vás zajímalo, jak si oslavenec Ralf užil oslavu svého jubilea a kdo všechno na ní byl, můžete se podívat na https:// picasaweb.google.com/101166229997938475612/Ralf90

2015-11-23-1   2015-11-23-2

mezera_1

Rozmaryn1Čtyřletý valášek Rozmarýn se minulý týden vydal do světa. Od nynějška bude jeho domovem Sychrov, kde bude využíván především pro účely hipoterapie. Přejeme mu jen to dobré do jeho dospělého koňského života a doufáme, že bude všem pacientům ku radosti a prospěchu! Ahoj, Rarášku! Pokud i vy máte zájem o koníka z našeho chovu, neváhejte se s námi spojit na mailu info@huculclub.eu

mezera_1

 

S podzimem se u nás s brigádníky doslova roztrhl pytel. Jen co u nás úspěšně zakončil tříměsíční praxi Jamil, mohli jsme toto pondělí uvítat osm dobrovolníků z řad ČSOB, kteří se přihlásili do projektu "Zapojím se". Jejich návštěva byla pro nás sice tak trochu překvapením, ale překvapením veskrze příjemným a užitečným. Dámy –a dva páni -z kanclu nám ukázali, že dokážou nejen ťukat do klávesnice, ale vzít za pořádnou práci. Pomohli s každodenním chodem farmy a zvládli udělat i to, co se běžně nestíhá. Však se podívejte na fotky sami, jak si mákli! Děkujeme všem zúčastněným a snad se zase někdy u nás na farmě uvidíme! Další (a větší) fotky zde.

CSOB-1     CSOB-2

mezera_1

K podzimu u koní neodmyslitelně patří takzvaná Hubertova jízda. I my v Hucul clubu využíváme této tradice a každoročně pořádáme vlastní Hubertovu jízdu. Letos se konala v sobotu 31.10. a vydařila se přímo znamenitě!  Počasí bylo pohádkové, strniště nezoraná, koníci veselí a rychlí, liška dobře schovaná, a jídla dost. Jízda se sice konala ve spíše komornějším duchu, ale o to více jsme si ji všichni užili. Pokud chcete, podívejte se na http://bjeta.rajce.idnes.cz/Zmrzlik%2C_Hucul_club%2C_Huberナ/, jak taková Hubertova jízda může vypadat. Červená saka ale nehledejte, zjistili jsme totiž, že to jde i bez nich!

hubert2015-1    hubert2015

mezera_1

Ranní mrazíky jako by už věštily zimu, ale my se k zimnímu spánku ještě zdaleka neukládáme! V pondělí 12.10. jsme na naší farmě na Zmrzlíku po roce opět přivítali 12 dobrovolných brigádníků z řad zaměstnanců Kooperativy pod velením Silvy Waisserové, kteří nám skoro již tradičně na podzim pomáhají s tím, co je nejvíce potřeba. Tentokrát si vzali do merku hřebčí stáj a díky nim jsou stěny krásně vybílené, dřevo nalazurované a mříže červené, takže to tam mají kluci zase hezké. V krásném počasí jim šla dobře od ruky, a aby nebylo té práce přespříliš, mohli se zájemci za odměnu po práci svézt na našich konících. Děkujeme všem účastníkům za pomoc při díle a doufáme, že se napřesrok opět uvidíme!

Kooperativa1  Kooperativa2

mezera_1

V sobotu 26. a v neděli 27.9. se Madla s Hankou spolu s oddílem ochránců přírody Gingko vydaly na dvoudenní putování. Dohromady jelo sedm koníků, trasa byla naplánována do Mořiny a zpět, což sice není mnoho, ale když uvážíme, že převážná většina účastníků byli nejezdci, musíme je pochválit, že to vše tak krásně zvládli. Počasí bylo ukázkové, tempo více než poklidné, koníci měli dostatek času na regeneraci na zapůjčené louce v Mořině a stateční jezdci také vše ve zdraví přežili, díky střídání s pěšími účastníky výpravy a Madliným rozcvičkám. Hanka vše dokumentovala, takže se i vy můžete podívat [zde], jak může takové putování s huculy vypadat.

  morinka2015-1   morinka2015-2

      mezera_1

 Se začínajícím podzimem se naši koníci konečně dočkali alespoň nějaké pastvy, aby se mohli připravit na podzimní provozní sezónu, ale hlavně na zimu. Pouhé tři týdny na mizerné trávě stačily, aby se koníci začali konečně zaobalovat na zimu, a my se jen modlíme, aby zapršelo, a tráva ještě poporostla, protože co může být pro milovníka koní krásnější, než pohled na spokojeného koně na pastvině!

                silh1            silh2

mezera_1

den_ot_dveri2015-tMilí přátelé! Rádi bychom vás srdečně pozvali na Den otevřených dveří, který se uskuteční  ku příležitosti 43. výročí založení Hucul clubu, a to v úterý 17.11. od jedenácti hodin na farmě Aster na Zmrzlíku. Na co se můžete těšit? Součástí programu bude komentovaná prohlídka našeho areálu, dozvíte se něco zajímavého o našich konících a o tom, jak to u nás chodí, a samozřejmě se budete také moci povozit. Budeme se na vás těšit, ať už k nám zavítáte poprvé, anebo přijdete třeba zavzpomínat na staré dobré časy! Pro zvětšený informační letáček si klikněte na obrázek.

 

 

 

 

 

Poslední ohlédnutí za létem. Konečně se k nám dostaly patřičnéipp2015-1 ipp2015-1podklady a můžeme dohnat, co jsme vám zatajili! Na přelomu července a srpna jsme u nás na farmě již podruhé uvítali IPP s bandou dobrovolných pomocníků ze všech koutů světa, která nám pomáhala s provozem na farmě, s brigádními činnostmi, které byly nejakutnější, a také samozřejmě aby se seznámila s našimi koníky. Bylo to povedených, i když poněkud vypečených čtrnáct dní, kdy si účastníci určitě užili spousty zábavy, ale hlavně přiložili ruku k dílu. Podíleli se nejen na již zmiňované přípravě nového povrchu jízdárny a renovaci šatny, ale především na vyčištění rokle (která se v minulosti stávala často terčem černých skládek), uskladňování balíků slámy, údržbě našeho sedlového materiálu a každodenním obstarávání koní. Za to jim patří náš dík a uznání a doufáme v další úspěšnouspolupráci!

ipp2015-2  ipp2015-3

 

mezera_1

Diakonie

Nový školní rok jsme zahájili s úsměvem a téměř letním počasím. Již tradiční se u nás staly návštěvy dětí z Diakonie na Praze 4, do jejíž řad přišli noví malí jezdci a jezdkyně, kteří si při své první jízdě vedli velmi dobře.

 

mezera_1

V sobotu jsme také již tradičně zavítali do Malešického parku na Den s přírodou, pořádaný turistickým oddílem Gingko. Počasí se vydařilo, koníci tu měli spoustu práce, ale stihli si i ve volné chvilce odpočinout. Doufáme, že některé z malých návštěvníků v budoucnu uvidíme i u nás na farmě.
                 gingko1
         gingko2

mezera_1

A do nového roku jsme pro vás rekonstruovali také zázemí! Můžete se těšit na renovovanou šatnu, chodbu, sprchový kout a toaletu. Malá ochutnávka na fotkách, podívat se musíte přijít sami :-)

  satna1         satna2

mezera_1

camp2015-3t1 camp2015-3t2jpg

Ohlédnutí za třetím turnusem našeho tradičního letního dětského tábora v obrázcích a komentářích konečně naleznete na
http://bjeta.rajce.idnes.cz/Zmrzlik%2C_Hucul_Club_-_3.tabor_2015/

Zde pouze malé lákadlo

mezera_1

 

Kopýtka jako v bavlnce!
Díky Markétě Burešové se naše jízdárna a kruhovka mohou pyšnit novým pískovým povrchem s geotextilií!

footing  footing2

Děkujeme jí i všem ochotným střihačům, jste dobří. Už se těšíme na hodiny dřiny na jízdárně.

mezera_1

elfence2 elfence1  Stovky ran palicí a kůly budou stát, pro míle dlouhý vedení... Konečně se příroda trochu slitovala a nechala povylézt trávu z vyprahlé země. Proto jsme se v uplynulém týdnu činili a pustili se do renovace ohradníků pastvin.

 

 

mezera_1

    Letní tábory s huculskými koňmi už máme úspěšně za sebou.Léto pomalu ale jistě míjí. Povedlo se nám l leto2015-03-tetos realizovat 3 turnusy klasického dětského tábora a jeden turnus tábora příměstského. leto2015-01-tI když leto2015-03-tokolo nich byla spousta práce, za níž vděčíme organizačnímu týmu, bylo to fajn. Věříme, že děti si tábory užily, jak ty méně zkušené, tak i ty zkušenější, že si s námi užily spoustu zábavy a hodně se toho i naučily. Doufáme, že budou v rozvoji svých jezdeckých dovedností pokračovat, ať už u nás, nebo někde jinde, i když bychom samozřejmě mnohé z nich radši vídali i nadále. Zkrátka - díky, byli jste všichni skvělí! Pokud se těšíte na fotky z léta, těšte se ještě malou chvíli, posíláme jen malou ochutnávku z 3.turnusu, za kterou děkujeme Elišce Rybářové

mezera_1

Poníci prodáni. K naší radosti naši dva poníci Polly a Smolly našli nové majitele. Jsme rádi, že o ně od středy Ponies-tbudou pečovat dvě sympatické dámy z Brandýsa nad Labem, kde se budou moci konečně prohánět po pastvinách a krásné chody a exteriér hřebečka konečně najdou adekvátní pracovní využití. Přejeme jim jen to nejlepší a těšíme se na zprávy, jak se jim daří!

 

  mezera_1

 

18.7.2015. 1.turnus tábora  se jako vždy vydařil a počasí bylo vskutku letní. Na fotky se můžete podívat zde

tabor1-2015-t

mezera_1

July2015

 Po chvilkové odmlce jsme opět vyrazily (dámská jízda) na závody, tentokrát do Radotína. Hucul Club měl silné zastoupení 4 koní a 6 jezdců. Holky soutěžily v parkuru na 50, 70 a 100cm a westernových disciplýnách pole bending, barrel race, barrel and jump a trail. Celkem jsme si přivezly 4 první místa, 3x druhé místo a 3x třetí místo. Holky i kobylky opravdu měly svůj den :-) Závody jsme ukončily zaslouženým koupáním v Berounce. Foto zde

 

 

hand                 Letní tábory s huculskými koňmi

Camps2015-t Daycamp2015-t1Jako každý rok, i letos pro Vás na léto připravujeme tábory. Tentokrát jsme se rozhodli na konec prázdnin zařadit i jeden turnus pro starší děti, který bude více zaměřen na práci s koňmi, a to nejen pod sedlem.

Letos jsme pro Vaše děti také zařadili ještě IV. turnus tábora v termínu
27.7. - 31.7. 2015. Tento tábor bude příměstský, tedy bez ubytování. Pro detaily a data klikněte na připojené náhledy informačních letáčků nebo
zde

 

hand  Zase  jednou vzácná příležitost: prodáváme několik mladých valachů! Fotky zde:
http://lesa.rajce.idnes.cz/Valasi_na_prodej/

 

flag  S jarem nezahálíme a dva naši koně se v minulou sobotu zúčastnili skokových hobby závodů na Chabech. Alice s kobylkou Pandorou byla 13. v soutěži do 70 cm a Bětka s Noelem obsadila 15. místo v soutěži do 80cm. Obě dvojice začínají závodit teprve letos, takže jsme rádi že byli koníci tak šikovní.
Předminulou sobotu jsme byli již tradičně vozit děti a pořadatele na Radotínském rodeu, kde Gaia s Perseou ukázaly, že huculský kůň se hodí nejen pod sedlo, ale i do zápřahu a jen tak něco ho nerozhodí. Fotky ze závodů i z rodea si můžete prohlédnoutzde:
http://lesa.rajce.idnes.cz/Huculove_na_Radotinskem_rodeu_a_skokove_zavody_na_Chabech/

 

mezera_1
newteam flag  S jarem jsme začali zaučovat novou páru do vozu, kobylky Gaiu a Perseu.
Jak nám to jde se můžete
podívat na fotkách.

 

 


hand 
Nová krev!

Heidar-head-t
V únoru k nám přijel nový plemeník,
Haidar, takže se těšíme, že příští rok budeme mít ve stádě nové přírůstky. Haidarovi letos bude 8 let a přijel k nám z farmy Olšovka. Tímto plemeníkem také nabízíme připuštění Vašich huculských klisen. (Pro objednání připouštění volejte vždy nejméně 1 den předem.) [Všechno o Heidarovi zde]

Zveme vás srdečně na
flag
  Hucul Cup -  2. ročník
který se koná v sobotu 30.5.2015 od 9 hodin v areálu Hucul Clubu Zmrzlík. Své jezdecké umění zde předvedou děti, které k nám docházejí do pravidelných výcvikových hodin. V programu budou souteže v trailu a parkuru, a také skupinová vystoupení jednotlivých družstev, které budou děti nacvičovat nasledující pololetí. Zaroveň zde bude možnost povodit vaše děti na koních a malé odbčerstvení.

 
Horymírova sváteční jízda úspěšně proběhla

HorymírovaV sobotu 28.2.2015 jsme s našimi koňmi absolvovali již zmiňovanou Horymírovu jízdu. Celá trasa byla dlouhá 36km a všichni naši čtyři koně ji absolvovali bez sebemenšího problému. Celkem se zúčastnilo rekordních 19 jezdců a i počasí nám přálo :-) Fotky z cesty si můžete prohlédnout zde: http://lesa.rajce.idnes.cz/Horymiruv_memorial

Letos již potřetí zahájíme jezdeckou sezonu slavnostní jízdou na památku Horymíra a jeho věrného koně Šemíka. Tentokrát celou trasu z Radotína do Neumětel absolvují čtyři naši huculští koně. . Vítáni jsou všichni, ať už s koněm nebo pěšky
Fotografie z loňského memoriálu jsou k nahlédnutí zde

hand  (ještě ) starší “novinky”/archiv od r.2009

 

Copyright Hucul Club 2009 -2017

[Z novinek] [2017] [2016] [2015] [2014] [2013] [2012] [2011] [2010] [2009]